Hoppa till innehåll

St.Martins

Här i Mashimoni village som är en del av det stora slumområdet Kibera ligger St. Martins School. Skolan har haft en fantastisk utveckling sen starten 2007 då några lokala kvinnor med småbarn startade Vision mothers women group för att kunna driva en förskola i en liten hyrd lokal.  Syftet från början var att deras egna barn skulle ha en möjlighet att gå i en skola men utvecklades snart till att bli hela områdets angelägenhet.

Syftet från början var att deras egna barn skulle ha en möjlighet att gå i en skola men utvecklades snart till att bli hela områdets angelägenhet.

När vi mötte Cecilia, Jeniffer och de andra kvinnorna och såg deras engagemang blev deras dröm vår. Nu med ca 200 barn mellan 2 och 15 år i egna lokaler så ser vi att allt är möjligt! Under 2015 blev en ny skolbyggnad med 4-5 nya klassrum färdigbyggd som till största delen finansierades av Barn i Fokus givare!

 

    

(Skolan 2007 – Ett skjul med allt för lite plats)

      

(Skolan 2020- Ny fasad, nya bänkar, nya utrymmen)

I början på november 2019 tog för fjärde gången en klass på St. Martins grundskoleexamen. Tillsammans med våra faddrar och månadsgivare försöker vi hjälpa eleverna vidare till Secondary School och högre studier. Just nu finansierar vi gymnasiestudier för 36 elever från St. Martins.    Med din hjälp så blir det möjligt!

Så kan du hjälpa