Hoppa till innehåll

Julhälsning 2019

  • av

Hej Vänner!

Ett stort tack för allt support vi fått under året och till årsskiftet fyller faktiskt Barn i Fokus otroliga 10 år!

Ännu ett läsår har passerat på St. Martins School och Destiny Junior Education Centre och för 4:e gången tar en klass nu examen på St. Martins (se bild). Vi väntar spänt på resultaten från de Nationella proven.

Den tragiska olyckan för några månader sen med den kollapsande skolbyggnaden i Nairobi gjorde att myndigheterna började ställa mycket hårdare krav på skolorna i slummen. Många skolor stängdes ner direkt när de såg att det inte fanns några förutsättningar att klara alla förändringar. Klart det blir bra att skolorna blir säkrare men tungt ekonomiskt att leva upp till alla krav då de inte ger några bidrag till skolorna i slummen. Det tillsammans med att den nya skolplanen för grundskolorna där de gamla skolböckerna upp till årskurs 4-5 blir värdelösa gör att behoven är stora. Initialt behövs närmare 100 000 kr mer än vanligt innan skolstarten i januari!

10 av våra avgångselever har en fadder så de intäkterna tappar St. Martins School när de går vidare till gymnasiet. Vi jobbar på det och har redan fått in 2-3 nya faddrar. Oftast får vi nya faddrar och månadsgivare tack vare all reklam ni gör för oss. Fortsätt med det!

Träffade 4-5 gamla elever som nu går på secondary School utanför Nairobi. Alla är väldigt glada för grundskoleutbildningen de fick på St.Martins och tacksamheten till faddrarna är stor.

Barn i Fokus blev godkända som mottagare av gåvor som är skattereduktionsgrundande den 16 september. Alla gåvor från privatpersoner efter 16 september på minst 200 kr går nu att dra av så att man får tillbaka 25%. Dock måste årsbeloppet vara på minst 2000 kr och upp till max 6000 kr. När vi har mottagit ert personnummer så kan vi redovisa till skattemyndigheterna efter årsskiftet så att det kommer med direkt på deklarationen.

 

Vår hemsida håller på att byggas om men tyvärr har vår energi inte räckt till hittills.

 

                                               GOD JUL & GOTT NYTT År

Önskar

Barn i Fokus

Tommy & Ludmila Jonmuri

 

Barn i Fokus

Vikingavägen 129

804 34 Gävle                     E-mail: tommy@barnifokus.se           Swish: 1239002783          Plusgiro: 90 02 78-3

Bankgiro: 900-2783                   Tel: 070-4922091           Hemsida: www.barnifokus.se