Hoppa till innehåll

Coronaläget i Kenya

  • av

Ett stort tack för all support ni ger!
Här kommer lite info om läget i Kenya.

Det är svårt att få en uppfattning om hur stor utbredningen av corona är i Kenya. 30 000 fall och 500 döda låter ju inte så farligt i jämförelse med Sverige. När dessutom mångdubbelt fler dör av malaria varje år så verkar det inte vara läge för panik. Mörkertalet kan ju dock vara stort!
Skolorna i Kenya är fortfarande nedstängda och planerades att inte öppna upp före årsskiftet.
Nu börjar dock regeringen hinta att skolorna kanske ska öppna upp tidigare ändå. WHO eller nåt liknande har gått ut med att barnen drabbas orättvist hårt vid en för lång nedstängning.

Vi försöker se till så att personalen på St. Martins får ut sina vanliga löner trots nedstängningen. På Destiny där vi inte har samma ansvar så försöker vi ändå hjälpa till ibland med lite lärarlöner.
Vi har också haft några utdelningar av matpaket (räcker några veckor) till skolbarnens familjer på skolorna. Många familjer i slummen har tappat en stor del av sina inkomster i coronans spår.
Fadderbarnens familjer har också fått lite kontantbidrag från Barn i Fokus och dessutom har faddrarnas eventuella extragåvor förmedlats till dem.

Vi skulle gärna ge mer hjälp men det är lite svårt att veta hur mycket hjälp vi vågar gå in med, då om en plötslig skolöppning sker så måste vi betala in skolavgifterna för faddereleverna på secondary schools (gymnasiet).

Barn i Fokus tackar Johan Skribentus Hummelgård för hans hjälp med våran nya hemsida!

/Mvh Tommy